vineri, 15 ianuarie 2010

MUZEUL LUVRU FRANTA



Muzeul Luvru se numeste in francez Musée du Louvre- este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta.Are o suprafaţă de 210.000 m2 ,dintre care 60.600 m2 sunt destinati expozitiilor. Muzeul Luvru este unul dintre cele mai importante muzee din lume. Muzeul se afla in centrul Parisului - capitala Frantei, între cheiul drept al Senei si strada Rivoli in franceza Quai de Louvre - Rue Am. de Coligny - Rue Rivoli.Initial muzeul Luvru a fost palat regal- Palatul Luvru. Exponatele de arta frantuzesti acopera o larga parte din istoria Frantei, de la Dinastia Capetienilor pana in zilele noastre.
Muzeul Luvru din Paris a anuntat ca 8,5 milioane de vizitatori i-au trecut pragul in anul 2009, la fel ca in 2008 cand celebrul muzeu a fost numit cel mai vizitat din lume.Expozitiile temporare au atras si ele multi oameni. "Les portes du Ciel" a atras 250.000 de vizitatori, in timp ce 400.000 de oameni au stat la coada sa intre la "Titien, Tintoret, Veronese. Rivalites a Venise".
Printre piesele cele mai celebre prezente la Luvru se numara si Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci sau Libertatea conducand poporul de Eugène Delacroix.
Muzeul Luvru a fost fondat in anul 1793
Adresa Muzeului Luvru Musée du Louvre R. Am. de Coligny - 75001 Paris
































































































































































































APARTAMENTELE LUI NAPOLEON









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu